Турски кадаиф

16/10/2015
от ЗояНовак
"Искате ли да опитате истински вкусен кадаиф - не правете компромиси - пригответе Турски кадаиф "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 300
  • Преглеждания за месеца805
  • Преглеждания за седмицата195
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кадаиф - 600 г
  • кафява захар - 800 г
  • лимонов сок - от 1/3 лимон
  • орехи - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете кадаифа в намаслена тавичка, като добавите смлените орехи и маслото. Поставете тавичката с кадаифа в загрята фурна. Печете на 180 градуса до зачервяване.

Докато десертът е във фурната, можете да приготвите сиропа за него. Той се прави, като вода /600 мл/ се остави да заври, след което се смесва с кафявата захар и лимоновия сок.

Сиропът ври около петнадесет минути, след което се отстранява от котлона. С него се залива изстиналия кадаиф. След това се прибира в хладилника за 7-8 часа и се поднася.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар