Заешки дробчета с лук

13/10/2015
от ДесиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 641
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • заешки дробчета - 700 г
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • розмарин - 2 щ.
  • масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се загрява маслото и се запържват нарязаните заешки дробчета. След 2-3 минути те се изваждат и се оставят настрана. В същата мазнина се запържва и лукът.

Добавя се надребненият домат и се връщат дробчетата. Налива се виното.

Поръсва се с подправките и се разбърква. Яденето се оставя да къкри под похлупак 6-7 минути. След това се отстранява от огъня и се сервира.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар