Сушени манатарки

16/10/2015
от АсенНовак
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 137
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • манатарки - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Манатарките се почистват от листа и малки боклучета. Не е необходимо да се мият. Нарязват се на тънки филийки и се нанизват на здрав конец.

Връвта с гъбите се окача на някое сухо и проветриво място, което е огрявано от слънце.

Когато гъбите започнат да се трошат, вече са добре изсушени и могат да се приберат в буркан, където да се съхраняват.

След това се ползват за различни гозби, като е хубаво преди да се вложат, да бъдат накиснати в малко вода.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар