Пържен свински дроб

12/10/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор780587646
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 809
  • Преглеждания за месеца436
  • Преглеждания за седмицата87
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • свински дроб – 500 г
  • ракия – 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чесън – 5 скилидки
  • прясно мляко – ½ ч.ч.
  • сол – ½ ч.л.
  • захар – 1.5 с.л.
  • олио – 2 с..
  • соев сос – 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дроба и го нарежете. Сложете го в купа и го залейте с млякото, оставете да престои така 15 минути, след което го извадете от млякото.

Овкусете го със солта, захарта, черния пипер, ракията, чесъна и соевия сос. Разбъркайте добре дроба с подправките и оставете да престои 5 минути.

Сипете олио в тиган и изпържете дроба. Не го пържете твърде дълго, защото ще стане жилав. Сервирайте с ориз или гарнитура по избор.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар