Пухкав кекс със сладко и кисело мляко

16/10/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър787589144
"Кексът задължително трябва да бъде пухкав, иначе срам за домакинята "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29 227
  • Преглеждания за месеца318
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. Намазнете форма за кекс с малко масло. Разбийте размекнатото масло със захарта до получаването на гладка смес.

Добавете есенцията ванилия, разбъркате и добавете яйцата едно по едно. Прибавете брашното и киселото мляко.

Изсипете половината смес в намазнената форма, сипете с лъжичка сладкото и отгоре сипете оставащата смес. Запечете кекса за около 45 минути или докато стане готов.

Изпробвайте с клечка за зъби. Този кекс може да бъде поднесен с всякакво сладко, не е задължително да бъде от боровинки.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар