Пухкав кекс със сладко и кисело мляко

16/10/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Кексът задължително трябва да бъде пухкав, иначе срам за домакинята "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 614
  • Преглеждания за месеца634
  • Преглеждания за седмицата113
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

  • масло – 150 г
  • брашно – 2 ч.ч. самонабухващо
  • захар – 1 ч.ч.
  • яйца – 2 бр.
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • ванилия – 1 ч.л. есенция
  • боровинково сладко – ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. Намазнете форма за кекс с малко масло. Разбийте размекнатото масло със захарта до получаването на гладка смес.

Добавете есенцията ванилия, разбъркате и добавете яйцата едно по едно. Прибавете брашното и киселото мляко.

Изсипете половината смес в намазнената форма, сипете с лъжичка сладкото и отгоре сипете оставащата смес. Запечете кекса за около 45 минути или докато стане готов.

Изпробвайте с клечка за зъби. Този кекс може да бъде поднесен с всякакво сладко, не е задължително да бъде от боровинки.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар