Шоколадова глазура

05/12/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Знаете ли как да си направите най-вкусната и ефектна шоколадова глазура за сладкиши, кремчета и сладолед? Вижте тук"
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131 780
  • Преглеждания за месеца723
  • Преглеждания за седмицата131
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се слага да кипне и към него се добавя шоколада, начупен на парчета, кравето масло, какаото и пудрата захар.

Глазурата се бърка с дървена шпатула до напълно разтопяване на шоколада и придобиване на гъстота. След това се оставя да се поохлади и да се сгъсти леко.

Шоколадовата глазура е подходяща за торти, кремове или кейксове.подобни рецепти тук
5 22
4 11
3 11
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
14.03.2016 00:38
Изглежда превъзходно!
2
0
Гери
Гери
28.03.2014 08:37
Ами ,то си пише ЧЕРЕН шоколад ,че е за предпочитане.Най-добре е ако е с 70 % какао,иначе е нормално да не се сгъсти.
2
1
Радичко
Радичко
30.01.2014 19:15
А някой ако ви каже какво значи „кейксове“, ще го поздравя...
4
2
путка хуи
путка хуи
06.10.2014 21:21
и какво е беиби кажи кат знаеш не се прави на свети4а
1
13

Виж всички коментари или напиши такъв