Телешки език по карибски

22/10/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо758
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • телешки език - 2 бр.
  • ананас - 1 бр.
  • тиква - 300 г белена
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • лук - 1 глава
  • кокосово мляко - 200 мл от консерва
  • соев сос - 1 с.л.
  • къри - 1/4 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се сварява до омекване. В това време тиквата се настъргва, ананасът се нарязва на ситно.

Езикът се пуска в ледено студена вода и се обелва.

Лукът се нарязва на ситно, добавя се тиквата, кърито, джинджифилът и всичко се пържи 5 минути.

Добавя се кокосовото мляко, соевият сос и сместа се оставя да къкри, докато една трета от течността не се изпари. Езикът се нарязва, пуска се в горещия сос и се сервира.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар