Забулени яйца на очи с бекон

12/11/2010
"Аламинут, който ще ви накара да оближете не само пръстите си, но и тигана, в който е приготвен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 633
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 8 броя
  • бекон - 250 г, може и шунка
  • картофи - 2 броя
  • мазнина - 100 мл олио
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2ч.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка пресен
  • мащерка - прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона или шунката на парчета, обелете картофите и ги рендосайте. Загрейте 100 мл олио в тиган и поръсете със сол.

Когато се загрее добре мазнината се слагат картофените стърготини и бекона. Разбъркват се с дървена шпатула и се запържва за 3-5 минутки.

Отгоре се чукват яйцата и периодично се поливат с мазнина, за да се забулят. Когато белтъците се стегнат, ястието е готово. Поръсва се с червен пипер, малко сол и обилно със зелените подправки.
подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар