Мариновани печурки

02/12/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Покрай останалата зимнина все някак трябва да намерите време да приготвите и няколко буркана мариновани печурки!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 229
  • Преглеждания за месеца277
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • печурки - 500 г култивирани
  • оцет - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • чесън - 4 скилидки, нарязани на тънки филийки
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • дафинов лист - 4 броя
  • индийско орехче - 2 - 3 щипки
  • копър - няколко стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и нарязват само най-големите. Всички съставки се смесват, кипва се, прибавят се гъбите и се вари до лекото им омекване.

Като поизстинат се затварят в буркан на студено за 12-24 ч.
подобни рецепти тук
5 7
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Славка
Славка
05.11.2012 17:26
Аз скоро затворих гъби печурки в малки бурканчета, но на сварените гъби сложих само по 1 ч.л. сол. Затворих бурканчетата и ги кипнах за 10 мин. Незнам дали ще са хубави, защото затварям за пръв път гъби. Моля кажете вашата отценка.
10
2
Дидка
Дидка
17.10.2012 20:33
ми прецени, колкото да ти стигне за бурканите
4
2
Кронев
Кронев
17.10.2012 11:15
А водата колко трябва да бъде?
14
3

Виж всички коментари или напиши такъв