Мариновани печурки
02/12/2010

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отЕфросияДжедай301
"Покрай останалата зимнина все някак трябва да намерите време да приготвите и няколко буркана мариновани печурки!"
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
Необходими Съставки
- печурки - 500 г култивирани
- оцет - 100 мл
- олио - 100 мл
- чесън - 4 скилидки, нарязани на тънки филийки
- черен пипер - 10 зърна
- сол - 1 ч.л.
- захар - 2 ч.л.
- дафинов лист - 4 броя
- индийско орехче - 2 - 3 щипки
- копър - няколко стръка пресен
Начин на приготвяне
Гъбите се измиват и нарязват само най-големите. Всички съставки се смесват, кипва се, прибавят се гъбите и се вари до лекото им омекване.
Като поизстинат се затварят в буркан на студено за 12-24 ч.
подобни рецепти тук
Като поизстинат се затварят в буркан на студено за 12-24 ч.
подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (3)

Аз скоро затворих гъби печурки в малки бурканчета, но на сварените гъби сложих само по 1 ч.л. сол. Затворих бурканчетата и ги кипнах за 10 мин. Незнам дали ще са хубави, защото затварям за пръв път гъби. Моля кажете вашата отценка.
11
2

ми прецени, колкото да ти стигне за бурканите
4
2

А водата колко трябва да бъде?
14
3

Според мен вода не е необходима . Гъбите си пускат достатъчно .
0
0