Тутманик със сирене и кашкавал

05/11/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Тутманикът е една от най-обичаните закуски от Българската кухня. Но трябва да опитате този, за да разберете защо!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 331
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтвряме маята в топло прясно мляко, а содата угасяме в киселото мляко. Замесваме меко тесто, което се разточва на кора, дебела около 1 пръст. Маже се обилно с разтопено масло, поръсва се със сирене и се навива на руло, като леко се усукват краищата.

Рулото се реже на парчета, които се нареждат в намазана с масло тава. Оставя се да втаса около половин час. Намазва се със запазения предварително жълтък и се слагат да се пекат на 200 градуса.

Малко преди тутманикът да стане готов се ръси с настърган кашкавал.подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 4
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ася
Ася
24.01.2014 17:19
В една чаена лъжичка прясно мляко ли разтваряме маята??? Това ми е интересно как ще стане
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв