Свински джолани в гювеч с картофи

05/11/2010
"Една прекрасна рецепта в неповторим вкус. Приготвена по старинен и уникален начин, достъпна за всеки"
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции3
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта

Необходими Съставки

Приготвяне

Свинските джолани се посоляват и се слагат в гювеча, върху тях се нарязват гъбите, морковите, лукът, доматите и картофите на по едро.

Всичко се залива с 1 1/2 ч.ч бира или вино, посолява се, добавя се и чубрица на вкус и най отгоре се излива разбитата сметана.

Гювечът се затваря и се пече отначало в силно загрята фурна, а после на по слаба - около 2 1/2 часа.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

никнай
никнай
22.01.2016 23:39
Не е лошо, става но сметаната е излишна
3
0
Мариела Христова
Направих по ваша рецепта, но без заквасена сметана.
3
0
Марлена
Марлена
03.03.2011 14:43
Мисля, че ще е по - добре джолана да се шпекова предварително с кисели краставички, пушени гърди и чесън, а към продуктите да се добавят броколи.
1
3

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с