Свински джолани в гювеч с картофи

05/11/2010
"Една прекрасна рецепта в неповторим вкус. Приготвена по старинен и уникален начин, достъпна за всеки"
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции3
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта

Необходими Съставки

  • свинско месо - 3 свински джолана
  • картофи - 8 - 10 броя
  • домати - 3 броя
  • лук - 2 глави
  • моркови - 4 - 5 броя
  • гъби - 200 г
  • сметана - заквасена
  • бира - може и вино
  • сол
  • чубрица

Приготвяне

Свинските джолани се посоляват и се слагат в гювеча, върху тях се нарязват гъбите, морковите, лукът, доматите и картофите на по едро.

Всичко се залива с 1 1/2 ч.ч бира или вино, посолява се, добавя се и чубрица на вкус и най отгоре се излива разбитата сметана.

Гювечът се затваря и се пече отначало в силно загрята фурна, а после на по слаба - около 2 1/2 часа.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.4
Общо 7 гласували
5 1
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
никнай
22.01.2016 23:39
Не е лошо, става но сметаната е излишна
3
0
Мариела Христова
Направих по ваша рецепта, но без заквасена сметана.
3
0
Марлена
03.03.2011 14:43
Мисля, че ще е по - добре джолана да се шпекова предварително с кисели краставички, пушени гърди и чесън, а към продуктите да се добавят броколи.
1
3
...
26.02.2011 12:22
Така е, съгласна съм, че сметаната ще се пресече, може би трябва да се сложи малко преди да се извади от фурната.
2
0
Ива
05.02.2011 23:21
Заквасената сметана ще се пресече.
2
0
asq
28.12.2010 22:47
Смотано е това.
2
1

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с

Свързани Статии