Свински джолани в гювеч с картофи

05/11/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Една прекрасна рецепта в неповторим вкус. Приготвена по старинен и уникален начин, достъпна за всеки"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 822
  • Преглеждания за месеца1989
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Свинските джолани се посоляват и се слагат в гювеча, върху тях се нарязват гъбите, морковите, лукът, доматите и картофите на по едро.

Всичко се залива с 1 1/2 ч.ч бира или вино, посолява се, добавя се и чубрица на вкус и най отгоре се излива разбитата сметана.

Гювечът се затваря и се пече отначало в силно загрята фурна, а после на по слаба - около 2 1/2 часа.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

никнай
никнай
22.01.2016 23:39
Не е лошо, става но сметаната е излишна
4
0
Мариела Христова
Направих по ваша рецепта, но без заквасена сметана.
3
0
Марлена
Марлена
03.03.2011 14:43
Мисля, че ще е по - добре джолана да се шпекова предварително с кисели краставички, пушени гърди и чесън, а към продуктите да се добавят броколи.
1
3

Виж всички коментари или напиши такъв