Свински джолани в гювеч с картофи

05/11/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Една прекрасна рецепта в неповторим вкус. Приготвена по старинен и уникален начин, достъпна за всеки"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 868
  • Преглеждания за месеца1009
  • Преглеждания за седмицата282
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските джолани се посоляват и се слагат в гювеча, върху тях се нарязват гъбите, морковите, лукът, доматите и картофите на по едро.

Всичко се залива с 1 1/2 ч.ч бира или вино, посолява се, добавя се и чубрица на вкус и най отгоре се излива разбитата сметана.

Гювечът се затваря и се пече отначало в силно загрята фурна, а после на по слаба - около 2 1/2 часа.подобни рецепти тук
5 1
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

никнай
никнай
22.01.2016 23:39
Не е лошо, става но сметаната е излишна
5
0
Мариела Христова
Направих по ваша рецепта, но без заквасена сметана.
3
0
Марлена
Марлена
03.03.2011 14:43
Мисля, че ще е по - добре джолана да се шпекова предварително с кисели краставички, пушени гърди и чесън, а към продуктите да се добавят броколи.
1
3

Виж всички коментари или напиши такъв