Мраморни китайски яйца

09/10/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо774
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • черен чай - 4 пакетчета
  • канела - 1 пръчица
  • анасон - 2 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват за 8 минути и се заливат със студена вода. С чаена лъжичка внимателно се почуква по черупката на всяко яйце, за да се получи нещо като паяжина от пукнатините.

В тенджера се кипват 3 чаени чаши вода и се добавят пакетчетата чай, канелата и анасонът. Добавя се солта и соевият сос и в тази смес се слагат яйцата.

Варят се 1 час на минимален огън. Свалят се от котлона и се оставят в сместа още 1 час. Много внимателно се почистват от черупката и се сервират.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар