Зелен фасул с телешко месо

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Зелен фасул с телешко месо1 / 3
15/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Богато, ароматно и много вкусно ястие с телешко месо, което сгрява душата!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • моркови - 2 - 3 броя
  • домати - 4 броя или 1 консерва
  • чесън - 4 скилидки
  • зелен фасул - 1 буркан
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 50 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязаните лук и моркови в малко олио.

Добавете червения пипер и брашното, разбъркайте и залейте с 2-3 ч.ч. гореща вода.

Прибавете нарязаното месо и настърганите домати. По желание може предварително да запържите месото.

Похлупете тенджерата под налягане и варете около 20 минути след завъртането на вентила.

След това прибавете зеления фасул и скилидките чесън.

Затворете отново и варете още 15-20 минути след повторното завъртане на вентила.

Накрая подправете със сол и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

3.9
53
41
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Габриела
Габриела
Стана много бързо и вкусно!
18.04.2023 21:24
Maria
Maria
Супер рецепта!Много вкусно!
02.12.2013 19:47
3
Тоби
Тоби
Страхотна рецепта! Много вкусно стана!
12.09.2013 22:05
3
elica
elica
Няма техническа грешка, пише един буркан зелен фасул и една супена лъжица брашно. Рецептата е страхотна.
04.08.2011 15:13
3
Мимето
Мимето
Рецептата е страхотна. Моите деца по принцип не ядат зелен фасул, но от този си облизаха пръстите.
14.03.2011 14:48
1
1
becky
becky
Пише един буркан брашно, явно има техническа грешка.
16.01.2011 23:49
2