Бьоф Строганов

09/12/2010
"Днес ще ви представим едно аристократично руско ястие станало любимо на хора от цял свят. Приготвя се лесно и е уникално вкусно от 19 век насам"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86 631
  • Преглеждания за месеца1159
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г телешки шол
  • лук - 2 глави
  • гъби - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • вино - 50 мл бяло
  • доматен сок - 50 мл
  • сметана - 150 мл течна
  • пипер - меланж
  • сол
  • мащерка - или други зелени подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на жулиени. Поръсете с брашното и пипера, разбъркайте и оставете така да престои.

След това в тиган с разтопено масло запържваме месото до златисто от всички страни, като се слага на порции, за да не се отдели течността от месото, а да се запържи добре.

Извадете месото в чиния, а в мазнината запържете лука и гъбите - отново до златисто. Залейте с виното и оставете да се изпари, като разбърквате често.

Добавете доматения сос и бъркайте до сгъстяване. Върнете месото при останалите продукти и посолете. Залейте ястието със сметаната и разбъркайте отново добре.

След това го свалете от котлона и го поръсете със зелени подправки. Снемаме от огъня и поръсваме със свежи подправки. Бьоф Строганов се сервира обикновено с гарнитура от варен ориз.подобни рецепти тук
5 15
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Евгения
Евгения
31.12.2014 15:38
Впрочем, оценката ми е 1
2
1
Евгения
Евгения
31.12.2014 15:36
Овалването на месото е абсурдно. Брашното залепва за дъното докато се пържи, независимо какъв съд се използва. А солта!?! Ефросина, нещо не си в час.
2
0
георги
георги
12.11.2013 19:29
не знам кой я пиосал ама си я приначил сервира се със яипс или картофи на слама а не с ориз и не е с дом.сок а с пюре погледнете оригиналните рецепти
5
0
JustMe9
JustMe9
14.11.2015 22:42
a i tova che e probvala i syshto se poluchava s druga garnitura kakvo prechi ;) ti v balgariq ne si li hapval kebap i s oriz i s kartofeno piure za garnitura...moje originala da e s drugo ama i tva e hubavo ;)
0
0
JustMe9
JustMe9
14.11.2015 22:39
chovek pishi po gramotno ako obichash
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв