Латвийски тиквен пирог

02/10/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо421
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се пресяват брашното и солта. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се добавя към брашното. Сместа се претрива с ръце до образуването на трохи.

Добавя се едно разбито яйце и се замесва тесто. Оставя се за 30 минути в хладилника. Тиквата се обелва, семките се отстраняват.

Тиквата се реже на кубчета. Задушава се в малко вода до омекване и се пасира. Тестото се разточва, слага се в тавичка, като се оформят стенички, и се пече 12 минути на 190 градуса.

Пюрето се смесва с две яйца, добавят се ванилията, захарта и сметаната и се разбърква добре.

Излива се върху тестото и тавичката се слага във фурната, където се пече 45 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар