Панирани дробчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Панирани дробчета1 / 5
03/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6
"С право можем да наречем панираните дробчета най-вкусното лятно мезе за бира"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • оцет - околоо 50 мл
  • бира - 250 мл
  • яйца - 3 белтъка
  • сол - 1 - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки лют на люспи, по желание
  • мазнина - 1 с.л. олио + за пърженето
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо залейте почистените и разделени на 2 дробчета с вряла вода и оцета. Оставете ги така да престоят около 15 минути.

Разбийте белтъците с щипка сол. Добавете олиото, бирата и малко по малко брашното, докато получите желаната гъстота (когато потопите дробчето, то не трябва да се оттича). Накрая добавете лютия пипер по желание.

Потапяйте всяко от дробчетата в панировката. Когато се изпържат от 1 страна ги обърнете и от другата. Отцедете върху кухненска хартия.

Рейтинг

4.6
516
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много вкусни и питателни дробчета се получиха. Донесоха много радост на трапезата ни.
26.01.2020 16:35
Нина
Нина
преди много години ядох такъв специалитет в Бяла в 1 ресторант.бяха фантастични.опитах да ги направя но се различаваха от ресторантските,личеще че има някаква тайна.дано тази рецепта ги достигне:0
13.10.2013 17:46
Ани
Ани
Снимката със сурови дробчета е особенно"апетитна".По-добре никаква да не бяхте слагали.
13.10.2013 16:58
6
1