Пилешки бутчета на фурна

03/11/2010
"Едно класическо ястие, което НИКОГА няма да ни омръзне, както и да ни стигне А вие имате ли си любима рецепта за пилешки бутчета?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо46 450
  • Преглеждания за месеца1233
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 бутчета
  • моркови - 4 броя
  • праз - 1 стрък
  • лимони - 1 брой
  • мазнина - 1 к.ч. растителна
  • розмарин - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
  • девесил - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кората на лимона и отцедете сока му. Смесвате билките, овкусителите, сока на лимона и половината от мазнината и с получената смес намазвате добре бутчетата от всички страни. Добре е да махнете кожата. Оставете ги да престоят така мариновани на хладно около 30 минути.

Почистете морковите и праза и ги нарежете на колелца. Сложете бутчетата в тавичка, разпределете зеленчуците около тях, полейте с останалата мазнина, поръсете с кората на лимона, като гледате да ръсите повече върху морковите и полейте всичко с около 1 чаена чаша вода.

Печете на 250 градуса около 30-35 минути, като отначало сложите за 15 минути фолио.подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
Много вкусно и ароматно ястие. Обичам да добавям в ястията праз . Придава приятен аромат и текстура на ястията.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв