Оризови топки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Оризови топки1 / 2
03/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Парти хапки, мезе за бира или хрупкави вегетариански хапки - изборът е ваш"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч. бял
  • черен ориз - 50 г.
  • яйца - 5 броя
  • топено сирене - 100 г меко.
  • сирене - 50 г натрошено
  • мед - 1 с.л.
  • орехи - 50 г ситно смлени
  • червен пипер
  • галета
  • олио
  • риган
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и сваряваме ориза в слабо подсолена вода, без мазнина. Трябва да се свари, но да остане “лепкав” (получава се лилава на цвят смес с невероятен аромат, придобит от черния ориз).

Измиваме със студена вода и го изсипваме в купа, прибавяме 1 цяло яйце и 2 жълтъка, сирената, меда, орехите и подправките. Омесваме добре и правим топчета с големината на орех.

Овалваме в галета или пармезан, панираме в добре разбитите яйца и пържим до златист цвят. Поднесете ги със сос горчица и гарнитура по избор.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Преди време май съм пробвала да правя оризови топки. Не помня резултата.
07.07.2016 11:23