Оризови топки

03/11/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Парти хапки, мезе за бира или хрупкави вегетариански хапки - изборът е ваш "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 824
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и сваряваме ориза в слабо подсолена вода, без мазнина. Трябва да се свари, но да остане “лепкав” (получава се лилава на цвят смес с невероятен аромат, придобит от черния ориз).

Измиваме със студена вода и го изсипваме в купа, прибавяме 1 цяло яйце и 2 жълтъка, сирената, меда, орехите и подправките. Омесваме добре и правим топчета с големината на орех.

Овалваме в галета или пармезан, панираме в добре разбитите яйца и пържим до златист цвят. Поднесете ги със сос горчица и гарнитура по избор.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
07.07.2016 11:23
Преди време май съм пробвала да правя оризови топки. Не помня резултата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв