Ezine.bg»Рецепти»Алкохол»Домашно Вино»Домашно вино от праскови

Домашно вино от праскови

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44327618
Домашно вино от праскови1 / 2
11/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
35

Необходими Продукти

  • праскови - 3 кг
  • вода - 3 л
  • водка - 1 л
  • захар - 1 и 1/2 кг
  • индийско орехче - 1 щипка
  • канела - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • мед - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се измиват много добре, разрязват се на две, костилките се отстраняват.

Прасковите се пасират и се слагат в голяма бутилка с широко гърло или бидонче. Налива се водата, добавя се медът, съдът се разтърсва и се оставя 3 седмици на хладно.

Прецежда се и се добавя захарта, индийското орехче, канелата, ванилията и водката. Оставя се на хладно за 3 седмици.

Виното се разпределя в бутилки и е готово за консумация след 2 месеца.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: