Домашно вино от праскови

11/10/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции35
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо653
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • праскови - 3 кг
  • вода - 3 л
  • водка - 1 л
  • захар - 1 и 1/2 кг
  • индийско орехче - 1 щипка
  • канела - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • мед - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се измиват много добре, разрязват се на две, костилките се отстраняват.

Прасковите се пасират и се слагат в голяма бутилка с широко гърло или бидонче. Налива се водата, добавя се медът, съдът се разтърсва и се оставя 3 седмици на хладно.

Прецежда се и се добавя захарта, индийското орехче, канелата, ванилията и водката. Оставя се на хладно за 3 седмици.

Виното се разпределя в бутилки и е готово за консумация след 2 месеца.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар