Руска светла медовина

29/09/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо284
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В емайлиран съд се излива медът, залива се с горещата вода и се оставя за 24 часа на топло.

След това се загрява за 1 час на слаб огън. Добавя се хмелът и се кипва, сваля се от котлона и се кипва отново.

След това отново се сваля от котлона, оставя се да изстине за 1 час и отново се кипва. След това се оставя да изстине до стайна температура.

Сместа се излива в студен съд и се добавя кардамонът. Желатинът се накисва в студена вода и след като набъбне, се добавя в топлия мед.

Разбърква се. Съдът се затваря много добре и се оставя на стайна температура за 20 дни.

Разпределя се в бутилки и се съхранява на тъмно и хладно.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар