Пикантно ризото с кестени

29/09/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо498
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кестените се обелват и се режат на четвъртинки. Лукът, чесънът и беконът се режат на ситно.

Смесват се и се запържват в зехтина, докато лукът не стане прозрачен. Добавя се оризът, запържва се за 2 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се виното и солта. След като виното се изпари, котлонът се намалява и се добавя по малко от горещия бульон при непрекъснато бъркане.

Когато оризът е почти готов, се добавят кестените и пармезанът. Сваля се от котлона, разбърква се, оставя се за 10 минути и се сервира веднага.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар