Крем брюле с круши

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44027604
Крем брюле с круши1 / 2
03/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • круши - 2 бр.
  • сметана - 600 мл течна
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • яйца - 5 бр. жълтъци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват и се нареждат на дъното на метални купички. Сметаната и ванилията се загряват леко на бавен огън, без да кипват.

Жълтъците се смесват със захарта и се добавя загрятата сметана при непрекъснато бъркане.

Сместа се загрява на бавен огън при непрекъснато бъркане около 2 минути, като не се оставя да кипне.

Кремът се разпределя в купичките, оставя се да изстине и след това се слага в хладилника за 1 час.

Преди сервиране се поръсва със захар и се слага в загрята фурна за 3 минути на 180 градуса, за да се карамелизира захарта. Охлажда се и се сервира.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: