Сьомга с лимон и джинджифил

03/11/2010
от EфросияНовак
"Царицата на рибите няма нужда нито от твърде много подправки, нито от твърде много кулинарна обработка - 10 минути на грил и точната марината!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 181
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 4 котлета сьомга
  • джинджифил - 1 с.л. обелен и настърган корен от
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • соев сос - 25 мл натурален, по възможност безсолен
  • чесън - 2 счукани скилидки
  • мазнина - 2 ч.л. сусамено олио
  • червени чушки - 1 ч.л. суха и стрита, може и едър сладък червен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • лимони - 1 брой на резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички подправки без лимона. Подредете котлетите в плитка тава и ги залейте с получената марината. Оставете да престои поне един час в хладилник. Овкусените котлети наредете върху решетката на фурната, като подложите тава отдолу.

За фурните, които имат конвекция и грил, печете 8-10 минути. За обикновените фурни – около 20 минути като не преставате да заливате рибата с маринатата в която престоя около час.

Сервирайте с масло, лимон и сухари.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар