Френски сладки сухари

29/12/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо227
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със захарта, солта, ванилията и бакпулвера. Разбърква се добре и се добавя нарязаното на кубчета масло. Едно по едно се добавят 2 от яйцата и се замесва тесто.

Бадемите се счукват и се добавят към тестото. След това тестото се меси 3 минути и се оформят 2 саламчета с дължина 30 сантиметра, които леко се сплескват отгоре.

Слагат се в тава, постлана с хартия за печене. Намазват се с разбито яйце и се пекат 35 минути на 170 градуса. Вадят се и се оставят да се охладят.

Режат се по диагонал на резени с дебелина около сантиметър и половина. Редят се в тава, постлана с хартия за печене, и се пекат 40 минути на 80 градуса при открехната вратичка на фурната.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар