Руска царска супа с телешко и бекон

03/10/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо551
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се реже на големи парчета. Пилешкото филе се слага, без да се реже.

Лукът се реже на две и се запича на котлона за по 1 минута от всяка страна. Телешкото и лукът се слагат в тенджера и се заливат с 2 литра вода. Кипват се, маха се пяната и котлонът се намалява.

Вари се 30 минути, като периодично се маха пяната. Добавя се дафиновият лист и се вари още 10 минути. Сваля се от котлона, месото се вади и се реже на ситно. Слага се в купа. Бульонът се прецежда и се кипва.

Картофите се режат на ивици, зелето се реже на ситно, доматът се реже на кубчета. Картофите се слагат в бульона.

Зелето се задушава с маслото за 10 минути и се добавя към супата. Добавя се месото, солта и отново се кипва.

Сваля се от котлона и се оставя за 1 час под капак. Беконът се реже на кубчета и се запържва.

Супата се сервира, като се разпределя в чинии, добавя се бекон, сметана и ситно нарязаните магданоз и копър.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар