Парижки палачинки с плънка от круши

03/10/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто за палачинки, като двата вида брашно се смесват със солта. Добавят се яйцата и хладкото мляко. Разбиват се, за да няма бучки, като постепенно се добавя бирата. Оставя се за 1 час на стайна температура.

Крушите се обелват, сърцевината се маха, плодовете се режат на кубчета и се запържват в маслото на среден огън около 5 минути.

Поръсват се със захарта и канелата и се готвят още 4 минути при непрекъснато бъркане. Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда.

Кората и сокът се добавят към крушите и се оставят да кипнат. Свалят се от котлона и се оставят да се охладят. В тестото за палачинки се добавя разтопеното масло. В загрят тиган, намазан с олио, се пържат палачинки.

Върху всяка палачинка се слага от плънката, навива се на руло и се сервира, поръсена с пудра захар. Палачинките се сервират с топка сладолед.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар