Украинска рибарска супа

01/10/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пъстърва - 400 г филе
  • скумрия - 400 г филе
  • сьомга - 500 г филе
  • хек - 500 г филе
  • лук - 1 глава
  • картофи - 8 бр. сварени
  • копър - 1 връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • водка - 100 мл
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и дафиновият лист се заливат с 2 литра вода и се варят 10 минути.

Пъстървата, скумрията, сьомгата и хекът се нарязват на едри парчета и се варят в бульона 20 минути, като периодично се сваля пяната.

Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се добавят в супата. Вари се още 10 минути и се добавя сол и черен пипер.

Сваля се от котлона и се оставя под капак 10 минути. Добавя се водката и супата се разпределя в чинии. Поръсва се със ситно нарязан копър.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар