Френски палачинки с ябълки и карамел

04/10/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
"Какво ще кажете за тези нежни френски дантелени палачинки с ябълки и карамел, които се топят в устата? Можем само да ги препоръчаме"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо815
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се палачинки, като маслото се разтопява и леко се охлажда. Двата вида брашно се смесват със солта. Добавят се яйцата и се разбърква. Добавя се маслото и по малко се добавя водата при непрекъснато бъркане.

Покрива се с кърпа и се оставя за 5 часа в хладилника. Приготвя се карамелен сос, като захарта и водата се смесват и се загряват на среден огън. Щом захарта се разтвори, котлонът се увеличава и сместа се вари при непрекъснато бъркане, докато захарта не стане златисто кафява - около 5 минути.

Сваля се от котлона и по малко се добавя сметаната при непрекъснато бъркане. Добавя се маслото и солта и сосът се оставя да се охлади. Ябълките се обелват и се режат на кубчета. Маслото за плънката се разтопява и се поръсва със захарта.

Добавят се 3 супени лъжици вода и сместа се задушава под капак на среден огън 10 минути. Накрая се маха капакът, за да се изпари течността. Тестото се вади от хладилника, добавя се на тънка струйка бирата и се разбърква. Пържат се палачинки в загрят тиган, намазан с мазнина.

След като обърнете всяка палачинка, още преди да я махнете от тигана, в центъра й се слага от ябълковата плънка и краищата на палачинката се завиват към средата. Палачинките се сервират в чинии и се поливат с карамеления сос.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар