Лингуини с домати и лаврак

11/12/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо175
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • чесън – 2 скилидки
  • магданоз – 3 с.л.
  • лаврак – 375 г филе
  • лингуини – 400 г
  • бяло вино – 125 мл сухо
  • домати – 700 г
  • люти чушки – ¼ ч.л. сухи
  • зехтин – 4 с.л.
  • скариди - 200 г почистени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и изпържете чесъна и лютата чушка. Махнете от котлона и оставете вкусовете да се смесят.

Добавете доматите и виното, овкусете със сол и върнете на огъня.

Кипнете, намалете огъня и варете 12-15 минути. Междувременно сварете пастата в подсолена вода.

Когато е почти готова, добавете рибата, скаридите и магданоза към доматения сос и задушете за няколко минути.

Отцедете пастата и я прибавете към соса, разбъркайте и поднесете веднага.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар