Фусили с риба и артишок

28/12/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • мента – 3 с.л.
  • маслини - 50 г черни
  • артишок – 200 г маринован
  • фусили – 375 г
  • риба – 400 г бяла
  • зехтин – 100 мл
  • люти чушки – 1 бр. червена
  • чесън – 2 скилидки
  • лимонов сок – от ½ бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете лимоновия сок, чесъна, лютата чушка и 2 с.л. от зехтина в купа.

Добавете нарязаната на парчета риба, разбъркайте и оставете да се маринова за 15 минути.

Сварете пастата. Нарежете артишока и го задушете с маслините за 2 минути.

Овкусете рибата със сол и прибавте в тигана с артишока заедно с маринатата.

Задушете за 2-3 минути. Отцедете пастата и смесете с рибата. Разбъркайте добре и поднесете.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар