Пастет от карамелизирани домати

24/09/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 2 глави
  • домати - 8 бр.
  • захар - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно. Доматите се попарват с вряла вода, след това се изплакват със студена вода и се обелват. Нарязват се на много ситно или се настъргват.

Маслото се разтопява и в него се запържва лукът до златисто. Добавя се захарта и сместа къкри на среден огън.

В момента, в който започнат да се появяват балончета, се разбърква добре, добавя се червеният пипер, солта и доматите.

Готви се около 30 минути на бавен огън, докато течността от доматите се изпари и остане само гъста смес. Сервира се топъл или студен върху препечени филийки.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар