Бирен шаран за Никулден

03/11/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"С този бирен шаран сме готови да посрещнем повече от един Никулден "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 508
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 шаран, около 1.2 кг
  • бира - 250 мл тъмна
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • карамфил - 2 карамфилчета
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • бахар - 2 зърна
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • моркови - 2 броя
  • патладжани - 1 брой, не голям
  • лук - 1 голяма глава червен
  • копър - ситно нарязан пресен
  • олио
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете бирата в дълбок съд. Изчистете чесъна и го нарежете на тънки кръгчета. Счукайте заедно бахара, кимиона, карамфила и черния пипер. Добавете подправките и чесъна към бирата и разбъркайте.

Нарежете измития и изчистен шаран на едри парчета и го поставете в бирата за 30 минути да се маринова. Нарежете лука на полумесеци, морковите и патладжана на продълговати парченца. Копъра нарежете на ситно.

Извадете парчетата шаран от маринатата и подсушете с домакинска хартия. Изпържете в дълбок тиган в предварително загрято олио по 2 минути от всяка страна. Добавете зеленчуците и като разбърквате леко гответе около 5 минути.

Добавете около 100 мл от маринатата и задушавайте до готовност за около 15-на минути. Преди да свалите от огъня, поръсете със ситно нарязан копър.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар