Език в масло

11/12/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Понякога най-семплото ястие е най-вкусно и тази рецепта за език в масло го доказва "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79 773
  • Преглеждания за месеца1269
  • Преглеждания за седмицата229
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте. Щом бульонът се изчисти, добавете 2 с.л. оцет, лука, морковите, магданоза и целината, бахара и дафиновия лист.

Посолете и затворете тенджерата. Сложете я на силен огън и след като започне “да съска”, намалете огъня и варете 30-35 минути.
Извадете сварения език от бульона и го потопете за малко в студена вода.

Обелете го от кожата и го нарежете на жулиени. Загрейте маслото в тиган и изпържете до златисто нарязаните филийки от двете страни, наредете в плато за поднасяне, поръсете с червен пипер.

Поднесете с настърган хрян, дижонска горчица и препечен хляб. Ако не желаете да запържвате, просто наредете езика в платото, полейте с разтопено краве масло и овкусете.подобни рецепти тук
5 9
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Краси(Росонера)
Краси(Росонера)
20.09.2013 17:28
Стана прекрасно,мерси за рецептата :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв