Пуешко с портокалов сос

11/12/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Крехко пуешко с плодов аромат и сочна гарнитура - кой ще се сети, че е на диета?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 522
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 800 г пуешко филе
  • зехтин - 3 с.л.
  • гъби - 200 г, големи
  • лук - 1 глава, нарязана на кръгчета
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • портокали - 3 броя
  • броколи - 400 г, накъсани на розички
  • подправки - 1 с.л. универсална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на тънки продълговати ивици. Зехтинът се загрява и в него се слагат парчетата месо, към които се прибавя универсалната подправка. Разбърква се около 10 минути, след което месото се изважда.

В същата мазнина се сипват нарязаните гъби. Когато поомекнат се слагат лукът и джинджифилът. Задушават се, докато лукът омекне. Настъргва се кората на единия портокал и се изцежда сокът му. Останалите портокали се обелват и нарязват на филенца.

Месото се връща в тигана и се сипват сокът, кората и филенцата на портокалите. Накрая се добавят розичките броколи. Всичко се покрива с капак и се оставя да се задуши на умерен огън около 6 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Никол
Никол
06.02.2013 18:53
стана страхотно, направих го с бутче, а не с филе, защото това имах
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв