Руски целувчен пирог с боровинки

23/09/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо453
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва със сметаната, брашното и бакпулвера. Замесва се тесто, прави се на топка и се оставя за 20 минути в хладилника. Вади се и се слага в тавичка, като се правят стенички.

Тестото се набожда с вилица на няколко места и се покрива с хартия за печене. Отгоре се слагат бобени зърна и тестото се пече 15 минути на 180 градуса. Бобените зърна се махат и тестото се пече още 10 минути.

Приготвя се плънка, като боровинките се измиват, подсушават се и се смесват с половината нишесте. Белтъците се разбиват на сняг, добавя се захарта и останалото нишесте.

Половината от боровинките се изсипват върху тестото и се разпределят на равен слой. Отгоре се покриват с една трета от белтъците. Отгоре се слагат останалите боровинки и се покриват с останалите разбити белтъци. Пече се 1 час на 150 градуса.

подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар