Орехов сладкиш

02/11/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф301
"Можем да работим като дегустатори на сладкиши на пълен работен ден!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 777
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • мармалад - 1 ч.ч. от сини сливи, кайсии, праскови
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • захар - 1 ч.ч.
  • захар - 150 г пудра
  • мазнина - 1/2 ч.ч. олио + 50 г маргарин за намазване
  • сода - 1 ч.л. амонячна
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 1 ч.ч. едро смлени
  • карамфил - 2 - 3 зърна счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пластмасова купа разбъркайте мармалада заедно с водата. Добавят се канелата и счуканият карамфил. Брашното се пресява и се разбърква, заедно с амонячната сода.

Към продуктите прибавятe кристалната захар и разбивате сместа с миксер. Брашното се добавя лъжица по лъжица, като се редуват брашно и струйка олио.

Взема се тавичка за печене с неголеми размери, на която дъното и околният ръб се намазват с маргарин. Непосредствено преди печене, към сместа се добавят орехите, като се разбърква внимателно.

Печете в умерено загрята фурна на 200 градуса. Най-напред се включва на долно печене. След като тестото се надигне до около 4-5 см се превключва на горно.

Като хване лека коричка отгоре, се проверява с клечка за зъби дали сладкишът е опечен. Докато е още топъл се поръсва обилно с пудра захар.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар