Кашкавалени бухти

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Кашкавалени бухти1 / 2
15/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4 бр.
"Няма да ви казваме колко от тези кашкавалени бухти можем да изядем, че ще се хванете за главата!"

Необходими Продукти

  • извара - 100 г
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 50 г настърган Ементал
  • индийско орехче - 1 щипка
  • яйца - 2 броя
  • масло - 10 гр + за намазване
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната предварително на 200 градуса и намажете с масло 4 малки керамични купички. Разбийте яйцата в отделна чиния и към тях едно след друго добавете изварата, Ементала, сметаната и брашното.

Прибавете индийското орехче и овкусете със сол и черен пипер. Накрая разпределете сместа в четирите купички, като не ги пълните догоре, сложете ги във фурната и ги оставете да се пекат около 20 мин.

Когато кашкавалените бухти се надигнат и станат златистокафяви, значи са готови. Удвоете дозата за по-голямо количество бухти.

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: