Пикантна риба с ориз и тиква

09/09/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор783587742
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата. Смесете заедно брашното, куркумата, кориандъра, сол и черен пипер. Сипете в плик, добавете рибата и я овкусете добре. Оставете настрана.

Направете сместа с джинджифила, като го смесите с другите съставки. Нарежете тиквата на малки парчета.

Загрейте 1 с.л. зехтин в тенджерата и изпържете зеления лук и чесъна. Добавете тиквата и задушете за още 4-5 минути.

Отцедете предварително накиснатия в студена вода ориз и го прибавете в тенджерата. Запържете за 2-3 минути и сипете бульона. Кипнете, намалете огъня и варете около 15 минути.

Загрейте оставащия зехтин и изпържете рибата. Точно преди поднасянето овкусете ориза със соса с джинджифил. Наредете отгоре рибата и поръсете с кориандър.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар