Пилешки бутчета с плънка

15/11/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Знаем, че любителите на месцето вече потриват доволно ръце, а и как иначе - такава вкусотия не сте опитвали досега "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 790
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 цели пилешки бутчета
  • свинско месо - 3 филийки бекон
  • лук - 1 средна глава, нарязана на кубчета
  • целина - 2 стръка, нарязани на кубчета
  • чесън - 1 скилидка, счукана
  • ориз - 180 г сварен бял
  • ориз - 150 г сварен див (черен)
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - 1 с.л.

Начин на приготвяне

Поставете пилешките бутчета с кожата надолу и ги обезкостете, като внимавате да не разкъсате кожата. Поставете месото между два найлона и леко го начукайте с дървен чук за месо.

Задушете бекона на средно загрята фурна за около 5 минути, заедно с целината, лука и чесъна. Смесете двата вида ориз със задушените зеленчуци и ги овкусете. Напълнете вътрешността на всяко бутче с получената смес.

Завийте месото около плънката и обърнете, за да затиснете събраната част. Поставете ги на пергаментова хартия и ги намажете с олио. От алуминиево фолио изрежете лентички и увийте с тях кълките, закрепете ги с клечки за зъби.

Сложете ги да се пекат 30 минути. След като се охладят за около 5 минути, махнете фолиото и сервирайте. Поднесете с гарнитура от задушен грах, мариновани лукчета (примерна) и бяло вино.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар