Отворени кифлички с касис

07/09/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата се претрива през сито, добавя се яйцето, солта, захарта и ванилията. При непрекъснато бъркане се добавя олиото и прясното мляко. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавя на части към сместа с изварата. Замесва се тесто и се оставя за половин час на стайна температура.

Касисът се измива, отцежда се и се оставя да се подсуши на салфетки. Смесва се с нишестето и захарта. Тестото се разделя на 16 парчета и от всяко се прави топка, която се разточва на кръг с диаметър около 10 сантиметра.

В центъра на всяко кръгче тесто се слага по малко от плънката и краищата на тестото се прищипват, така че да оформят стенички, без да покриват плънката. Тя трябва да остане в средата.

Стеничките трябва да са по-високи, за да не се излее плънката по време на печенето. Кифличките се редят в тава, постлана с хартия за печене, леко поръсена с брашно.

Стеничките на кифличките се намазват с разбито яйце и тавата се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пекат се 20 минути. Сервират се горещи или студени.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар