Бургери по азиатски

05/09/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се реже на ситно. Лютата чушка се почиства от дръжката и семките и се реже на ситно. Магданозът се нарязва на много ситно. Месото нарязва на кубчета и се смила. Каймата се смесва с нарязания магданоз, чесъна, лютата чушка и джинджифила.

Добавя се соев сос и сол. Каймата се меси и се начуква леко. Оформят се големи 8 плоски кюфтета и се оставят за 10 минути в хладилника. Китайското зеле се реже на ситно. Краставицата се реже на тънки къси ивици.

Зехтинът се смесва с меда и лимоновия сок и с тази смес се залива китайското зеле и краставицата. Поръсват се със сол и се разбъркват. Кюфтетата се пекат на скара по 2 минути от всяка страна. След това се пекат по още 3 минути от всяка страна.

Питките се разрязват на половинки, но не до края. Слагат на скарата за половин минута да се затоплят и в тях се слагат кюфтетата. Добавя се салатата и питките се притискат. Сервират се веднага.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар