Мутабал

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Мутабал1 / 2
01/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. (голям, около 450 г)
  • чесън - 3 скилидки намачкан
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • тахан - ¼ ч.ч.
  • кисело мляко - ¾ ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжана на грил без да го белите, като от време на време го обръщате.

Охладете го и издълбайте вътрешността му, отцедете я от течността.

В купа смесете вътрешността на патладжана заедно с останалите съставки, разбъркайте добре и сипете в чиния за сервиране.

Поръсете с още малко зехтин, охладете и сервирайте.

Мутабал си отива най-вече с ястия на грил, кофта кебап или кибе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: