Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Топло-студен шоколадов пудинг

Топло-студен шоколадов пудинг

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44327618
Топло-студен шоколадов пудинг1 / 2
02/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Не е важно дали е топъл или студен, важното е да е вкусен"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • шоколад - 125 г
  • захар - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 80 г
  • сол - 1 щипка
  • сметана - 300 г
  • кафе - 15 г инстантно
  • лешници - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Огнеупорни чаши се мажат с омекнало масло. След това стените на чашите се поръсват със захар. Шоколадът се разтопява заедно с маслото на водна баня.

В дълбока купа се разбиват яйцата и три четвърти от захарта и се добавят в леко поизстиналата шоколадова смес. Добавят се брашното и солта и всичко се разбърква много добре.

Чашите се пълнят до половината с шоколадово тесто и се пекат 4 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Лешниците се запичат за 2 минути на сух тиган и се натрошават.

След като шоколадовото тесто се е изпекло, се вади от фурната и се поръсва с натрошени лешници. Охладената сметана се разбива, добавя се останалата захар и нескафето и отново се разбива.

С този крем се покрива шоколадовото тесто и десертът се сервира веднага, докато единият крем е все още студен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: