Лютеница Апетитка

17/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Леко пикантна лютеница Апетитка, която ви препоръчваме да поднесете с топъл селски хляб с хрупкава коричка!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 буркана
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 513
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата153
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • домати - 4 кг
  • чушки - 1 кг сурови или много леко препечени, нарязани на колелца чорбаджийки
  • чесън - нарязан на парченца
  • магданоз
  • олио - 300 г
  • оцет - 250 г
  • захар - 150 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се смилат на машинка за месо и се слагат да се варят заедно с маринатата до сгъстяване.

Прибавят се нарязаните на парченца чушки и се варят не повече от 10 минути. Оттегля се от котлона и се добавят чесънът и магданозът.

Лютеницата се пресипва в бурканчета, коио се затварят и се стерилизират за 15 минути.подобни рецепти тук
5 4
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Василев
Василев
31.08.2013 08:44
бързо приготвяне и много вкусна зимнинка
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв