Мармалад от шипки

11/10/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Винаги запазваме последното бурканче мармалад от шипки само за най-скъпите си приятели!"
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 405
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • шипки - добре узрели
  • захар - 1 кг (или повече)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре узрелите шипки се измиват и се почистват. Заливат се с вода, колкото да се покрият и се варят до омекване.

След това се претриват 3-4 пъти през различни сита: първо през по-рядко сито, за да се отстранят семената и обвивките; след това през по-гъсти сита, за да се отстранят космите на шипковия плод.

Полученото шипково пюре се вари със захарта, като на 1 кг шипково пюре се слага 1 кг захар. Бърка се непрекъснато с дървена лопатка.

Готовият мармалад се сгъстява. Още горещ се разсипва в бурканчета, затварят се и се стерилизират за около 10 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

сузан
сузан
23.05.2015 14:05
ще го пробвам видя ми се вкусно
1
0
gerda
gerda
15.09.2011 15:39
Това е любимия ми мармалад от детски години.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв