Сладко ризото с ягоди и шоколад

09/09/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо198
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката се реже на тънки резенчета и се слага в тенджера. Залива се с чаша и половина вода, добавя се захарта и сместа се кипва. Сваля се от котлона, похлупва се с капак и се оставя за 10 минути.

Ментата се нарязва на едро. Ягодите се режат на четвъртинки. Маслото се разтопява в тенджера, добавя се ментата и се пържи 2 минути. Добавя се измитият ориз и се разбърква.

Добавя се виното и се готви на минимален огън до пълното изпаряване на течността. Добавя се половин чаена чаша от отварата с ябълките. Готви се до пълното изпаряване на течността. Така на още два-три пъти се добавя цялата отвара с ябълки.

Добавят се две трети от нарязаните ягоди. Тенджерата се сваля от огъня и оризът се разбърква. Похлупва се с капак и се оставя за 10 минути.

Шоколадът се настъргва на едро, лешниците се счукват на едро. Ризотото се разпределя в чинии, като се разпределят останалите ягоди и се поръсват с шоколад и лешници.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар