Кори за лазаня

05/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Най-вкусната лазаня се приготвя с домашни кори, а те се правят по точно тази рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6 броя
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 570
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата и брашното и солта се омесва средно твърдо тесто. Разточва се на лист с дебелина около 0.5 см.

Реже се на квадрати с желаната големина, които се пускат във вряща подсолена вода, в която е добавена 1 с.л. олио. Внимавайте да не се слепят, ако варите повече от една кора.

След около минута се изваждат и се поставят върху кърпа, за да се отцедят.подобни рецепти тук
5 6
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Иванка Йорданова
Аз правих подобни веднъж, но не ги варих, направо така и лазанята стана страхотна
0
0
емилиян   /емо
емилиян /емо
28.06.2011 01:20
А бе хора и двамата сте прави. Варят се, ако се прави лазаня аламинут и се сушат, ако ще се използват по-нанататък. Само, че в дом. условия аз бих предпочел аламинут, ако всичко си му е като му е редът.
0
0
диди
диди
23.06.2011 10:36
Не е вярно, варят се и още как. Прочети някоя рецепта на италиански(непреведена).
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв