Кори за лазаня

05/10/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Най-вкусната лазаня се приготвя с домашни кори, а те се правят по точно тази рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6 броя
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 731
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 - 6 броя
  • сол
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата и брашното и солта се омесва средно твърдо тесто. Разточва се на лист с дебелина около 0.5 см.

Реже се на квадрати с желаната големина, които се пускат във вряща подсолена вода, в която е добавена 1 с.л. олио. Внимавайте да не се слепят, ако варите повече от една кора.

След около минута се изваждат и се поставят върху кърпа, за да се отцедят.подобни рецепти тук
5 6
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

емилиян   /емо
емилиян /емо
28.06.2011 01:20
А бе хора и двамата сте прави. Варят се, ако се прави лазаня аламинут и се сушат, ако ще се използват по-нанататък. Само, че в дом. условия аз бих предпочел аламинут, ако всичко си му е като му е редът.
0
0
диди
диди
23.06.2011 10:36
Не е вярно, варят се и още как. Прочети някоя рецепта на италиански(непреведена).
0
0
powar4
powar4
09.04.2011 22:40
Корите се сушат. Варят се само в БГ.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв